Nyheter/News
 Om oss/About us
 Whippet:
  
Våre hunder/Dogs
   Zombie
   Funky
   Magica
   Cobra
   Kaffe
   Fauna
  Cruella
  Electra
  Jade
 Valper/Puppies:
   Kull A 
   Kull B
   Kull C
   Kull D
   Kull E
   Kull F
   Kull G
   Kull H 
Valper ventes/Future
 Dobermann
 Galleri/Gallery:
 
 Fotoalbum
 
 På tur i snøen
   På skogstur
   Lure coursing
 Gjestebok/Guestbook
 Artikler/Articles
 Linker/Links

 Andre dyr/Other Pets
 Rest in Peace

    post@whippet.no

 
 

Mynden nr.1-2007
 

LC for Dummies!

 Lure coursing er fortsatt ingen dagligdags foreteelse i Norge, og mange sitter på gjerdet og lurer på hva som skal til for å komme i gang og prøve den firbeinte håpefulle. Derfor har jeg skrevet en nybegynner-guide som burde gi svar på de aller viktigste spørsmålene.

 Du trenger:

*En mynde (du kan komme med andre hunder også, men det blir som å starte en traktor i formel-1…)

*Finn en trening innenfor rimelig avstand. Norge er et langt land, så regn med at det kan  bli et stykke å kjøre!

*Litt penger til treningsavgiften -klippekort lønner seg.

*En stol, mer varme klær enn du tror, en termos med noe varmt. Paraply og solkrem, vær forberedt på alt!

*Vann til hunden. Sjekk at halsbånd og kobbel er hele, hundene drar nemlig vanvittig mye når de skjønner hva de skal (og det tar som regel ikke lang tid!), og det er krise –og bot- hvis hunden kommer seg løs. Ta med et dekken hvis det er kjølig. Tenk på hunden som en idrettsutøver, kalde muskler er mer utsatt for skader enn varme.

 Munnkurv og start-dekken får man gjerne låne av noen de første gangene.

 De første gangene løper hunden din alene. Etter hvert kan den gå i par med en annen hund, og den begynner å bli klar for å ta lisens. For å ta lisens kreves det to solo-løp  og ett lisensløp.

 Hunden din trenger absolutt ikke være i knallform for å ha glede av å løpe etter en fille (haren er egentlig en plastpose…), men husk at hunden din gir alt når den er ”på jakt”. For å unngå skader er det derfor veldig viktig å varme opp hunden skikkelig før løpet og så gå den ned etterpå. Det sier seg vel også selv at en hund som er overvektig, halt eller i veldig dårlig form, skader seg lettere.


 Det aller beste med LC er at det krever utrolig få kalorier fra de to-bente. Bortsett fra litt gåing, er det den på 4 som står for de store fysiske utskeielsene! Så når kvelden kommer, har du en hund som sover som en stein. Da er det viktig å belønne seg selv også…

 Ja, først må man jo lade opp med en skikkelig frokost, siden man skal være ute i mange timer. Egg og bacon pleier å funke her i huset. Når man er på treningen, er det jo også veldig viktig å gjøre det til en god opplevelse, selv sverger jeg til kakao og sjokoladekjeks. Skulle du ha med mindre entusiastiske familiemedlemmer, er det av avgjørende betydning å stappe dem fulle av godsaker. Trikset er å passe på at de har noe i munnen hele tiden, slik at de ikke rekker å si de fryktede ordene ”jeg vil hjem”! Og når man er vel hjemme igjen, med en lykkelig og go’sliten hund, så har man virkelig fortjent en bedre middag med tilhørende drikke!

 Mer info om LC , treninger og prøver finner du på www.myndeklubben.no. Lykke til med årets sesong, håper å se mange nye ansikter!

 Hilsen Thale